dijous, 18 de desembre del 2008

Christmas Race

Avui comença la 33ena edició de la Christmas Race, la regata internacional que se celebra en aigües de Palamós cada any. El dia d'avui de fet, tot just servirà perquè els participants formalitzin la seva inscripció a la prova però s'espera un total de tres-centes regatistes i unes dues-centes embarcacions quantitat bastant superior a la de l'any passat ja que els anys olímpics alteren el calendari dels esportistes considerablement. Una de les novetats és que la prova torna al Club Nautic Costa Brava i deixa la platja gran així que els ciutadans de Palamós no patiran tant les conseqüències de la celebració de la competició.

Tot és molt bonic i dona molt glamour a la nostra vila, però desde fa uns anys el prestigi de la Christmas ha anat per terra. I no només per culpa de la competició. A Palamós hi bufen tots els vents que s'hi han inventat degut a la seva situació geografica. Hi bufen dia sí, dia també. Però resulta que quan comença la Christmas el vent fuig i no apareix fins el dia en que tots els regatistes han marxat. La organització va canviar els dies de la competició però res. No es pot lluitar contra els elements.
Els participants es queixen que no hi ha vent, però el dia que bufa no volen sortir a navegar perquè es veu que és massa perillós. O sigui que entre uns i altres aquesta tradicional regata està quedant a l'altura del terra tot i el nivell dels participants. Esperem que aquests dies bufi el vent, això sí, al gust dels regatistes.
Resultat: a la gent de Palamós li importa bastant poc la carrera i la seva implicació és nul·la.