dijous, 20 d’agost del 2009

Més papistes que el Papa

Segurament demà o demà passat començarà el Ramadà. I dic segurament, perquè si la lluna nova surt aquesta nit, com és previsible, començarà demà. Per contrari si la lluna surt demà a la nit el mes de dejuni començarà divendres.

Tothom sap el què significa el mes de Ramadà pels musulmans. Abstinència l'hora de menjar , beure i alhora de tenir relacions. Això pot comportar defalliments físics sobretot a aquells musulmans que treballen i ho fan sota sota el sol.

Per això UGT reclama un canvi en les condicions de treball per aquest col·lectiu. I és que aquest any el Ramadà cau en agost i els pròxims cinc anys també serà en els mesos de més calor. El sindicat reclama a empreses i administració canvis d'horari, no treballar en hores de més calor o tenir vacances durant aquest mes del Ramadà.

El més curiós és que els mateixos musulmans, almenys el consell islàmic de Catalunya que és prou representatiu de la comunitat, no reclamen cap reforma en les condicions de treball. El consell no té constància fins al moment de cap defalliment o queixa dels tractaments laborals. Són conscients que el ramadà significa sacrifici i diuen que hi ha musulmans que treballen a quaranta graus i no passa res. Qui no pugui aguantar fisicament que trenqui la costum i mengi.

Un cas que reflexa que aquí som més papistes que el Papa. Un cas que deixa en ridícul a més d'un modernet. A més d'un sindicalista. Volem ser tant moderns, tant tolerants i tan igualitaris que ens passem de frenada. No reclamar aquestes mesures no hagués significat que els catalans fossim racistes. A vegades també està bé callar, preguntar...o llegir.