dissabte, 2 de gener del 2010

Honda y profunda reflexión


Ho reconec. No miro el discurs del rei. Ni el miro ni l'escolto. I crec que no sóc l'únic. L'audiència del discurs que fa sa Majestat per Nadal ha baixat un milió de persones i se situa al voltant dels set milions de persones. Tot i la novetat d'aquest any: EITB emetia el discurs del monarca per primer cop, les paraules del rei són cada cop més buides i importen cada cop a menys gent. I si importen cada cop a menys espanyols...imagineu-vos els catalans.

És un discurs, primer de tot i per variar, imposat. Tots els canals l'emeten a la mateixa hora. Així que no hi ha més remei, si vols veure la televisió, que tragar-te'l. També és un discurs barroc, buit i amb un llenguatge arcàic. Deixa molt marge a la interpretació i per tant, és més interessant llegir els anàlisis dels diaris el dia següent o dos dies abans. A part, qui parla com el rei? "Honda satisfacción" "caminos de concordia...etc". Com sempre fora de lloc. Fora de la realitat.

El lloc tampoc seria l'adequat. Per què sempre el lloc és algun raconet de la Zarzuela? Per què el rei no canvia de mobles i els posa una mica més modernets? A part, veure la cara de lluç bollit que fa el rei dels espanyols la veritat no és massa engrescador...

Mentre a Euskadi el discurs s'ha vist per EITB per militància (PP-PSOE) a la resta s'ha vist però com deiem les audiències baixen en picat i no és per menys. I això que no compten amb els que tenen la televisió oberta, tenen el rei allà però amb el volum baixat. Hi ha la família, els turrons, els regals, el sopar, el pessebre...masses coses per estar pel nostre estimat monarca. Si el rei és el rei de tots, i a Espanya hi ha 40 milions d'habitants, i només 7 se'l mira...cal una "profunda i honda" reflexió.

2 comentaris:

Stefan ha dit...

Jordi, és HONDA, com la moto, amb H, perquè té la mateixa arrel que Fonda, ONDA sense H vol dir Ona.

Sé que és en un idioma que no és el nostre, però les males costums poden saltar d'un idioma a un altre :P

Tom Beiker ha dit...

Merci! mentre facis comentaris per corregir faltes estaré tranquil...quan ho facis per discrepar em començaré a preocupar...