divendres, 29 de gener del 2010

The Sartorialist


Scott Schumann vivia a New York. Amb una bona feina. Treballava en marketing i disseny amb grans figures com Valentino o Jean Paul Gaultier quan va decidir abandonar la seva vida estressant. Senzillament volia canviar. No volia dependre de ningú i va decidir empendre el seu negoci. Volar en solitari.

La decisió però va coincidir amb la data que ha marcat a més d'un. L'11-9-2001. El context social, cultural i econòmic va canviar per complet i el seu projecte, faltat d'ajudes governamentals, es va diluir tant ràpid com ho fa el sucre en un tallat.

Schumann, que ja havia demostrat no ser un conformista, no es va quedar de braços plegats. Aprofitant les noves tecnologies va crear un blog, The Sartorialist, on aniria fent fotografies per les passarel·les de moda més grans del món: els carrers. Així, en un simple blogspot com aquest que ara llegiu, i una camera en mà, va començar a fer fotografies a la gent més interessant i més ben vestida de la ciutat. D'aquesta manera, mentre no li sorgia la oportunitat de muntar el seu propi negoci, inmortalitzaria la gent més cool de NY, i el boca a boca el va convertir en el coolhunter més admirat del món i el seu blog un dels més seguits i visitats de la xarxa.

Schumann és una de les persones més influents en disseny i moda. Un autèntic gurú. I viu gràcies al seu blog, que li va "salvar" la vida; i que encara segueix renovant (avui mateix ho ha fet) ara però, fent fotos de gent d'arreu del món. Això sempre em fa recordar una cosa: que de tant en tant he d'anar posant cosetes al meu...no fos cas que algun post canviés la meva vida...