dimecres, 5 de novembre del 2008

Eleccions americanes

Avui 4 de novembre tot el món té la mirada posada en els EE.UU i no és per menys. Dels Estats Units en depen l'economia, la política i fins i tot la vida dels habitants de bona part de la resta dels països del món. La primera potència del món, encara, està de eleccions i el món posa els ulls sobre ells. De fet son unes eleccions en les que tots els ciutadans del món, per la seva repercussió, hauriem de votar.

La llàstima és no és així i ens hem de conformar amb la informació de milers de periodistes de diferents mitjans que s'han desplaçat sobre el terreny per informar del que sembla que és un canvi clar. El demòcrata Obama sembla que acabarà guanyant a McCain, almenys això diuen els sondejos, però clar, els també deien que guanyaria Gore o Kerry i finalment el president va ser George W.Bush. De totes maneres sembla que el canvi està assegurat perquè és impossible fer-ho pitjor que l'actual president, del qual fins i tot McCain se'n desmarca. Desde que Bush va arribar al poder el món ha canviat. El món és més insegur. Hi ha més violència. Hi ha més conflictes. Hi ha més morts. Hi ha més tensió. I a sobre sembla que entre el senyor Bush i els seus amics han sobrecarregat el sistema capitalista i sembla que això és el principi de la fi.

En el cas que Obama guanyi serà un dia històric, d'aquells com l'11-s en el que sempre recordaràs a on estaves. Serà la primera vegada que un president dels Estats Units sigui de raça negre i això és un fet que qualsevol de nosaltres comentarà d'aquí a trenta o quaranta anys en alguna taula envoltat dels seus fills i els seus néts.

A hores d'ara encara no sabem cap resultat definitiu de cap estat però les eleccions americanes són...americanes i com sempre guanyaran els bons.