divendres, 16 de gener del 2009

Més enllà de Gaza

Ara que el conflicte de Gaza sembla haver despertat la movilització i la conciència de la gent, convé recordar altres desgràcies, injusticies o conflictes oblidats. Països o col·lectius que fa anys que viuen en guerra, en la misèria o en la marginació més absoluta.

Diuen que val més una imatge que mil paraules i quan aquesta imatge l'ensenya un fotògraf de qualitat, el text de complement gairebé sobra.
Walter Astrada és un fotògraf argentí que actualment viu a Espanya. Astrada que ha treballat de fotoperiodista a països sudamericans i del Carib, ens ensenya en la seva pàgina web i amb les seves fotografies el patiment i les injusticies oblidades pels telenotícies de les televisions del món. La gent del Congo, les víctimes del Katrina, els trasvestits...són només uns quants dels rostres que aquest argentí capta a través de la seva càmera, rostres que no sortiran mai per la televisió. Rostres víctimes de l'enveja, els diners i el poder.

Potser mirant unes quantes fotografies d'aquest professional ampliem les mires i ens fixem no només en Gaza sinó en infinitat de comunitats i països africans i sudamericans que viuen en unes condicions i un patiment pel qual no van venir al món.

1 comentari:

Anònim ha dit...

bla, bla, bla...