dimarts, 20 de gener del 2009

Els petits canvis també són poderosos

L'Osservatore Romano, el diari oficial de l'Església Catòlica es renova. I això per sí sol ja és noticia. Després de 23 anys hi ha hagut un relleu en la direcció del diari i serà l'italià Giovanni Maria Vian, laic, qui s'encarregui daquesta renovació.
El rotatiu, creat fa 147 anys, modificarà tipografia, tocarà temes més "picants" i inclourà fotografies amb color. Aquesta renovació ha estat "beneïda" per el mateix Benet XVI qui va demanar a Vian 3 coses: més informació internacional, més atenció a les esglésies orientals i més dones que escrivissin les noticies.

Una altra novetat és que L'Osservatore compta a partir d'ara amb col·laboradors no cristians. És el cas de Khaled Fouad Allam, musulmà i Anna foa i Giorgio Israel, jueus.

El diari pretén no quedar-se atrapat en el passat aportant temes diferents i tant "picants" per l'Església com una entrevista amb Dolores Hart, primera actriu que va besar a Elvis Presley i que després es va fer monja. Temes com aquest ajudaran segons Vian a acostar L'Osserbatore a la població conscient que fins ara només el llegien periodistes i eclesiàstics.

Amb el canvi de façana del diari de l'Església Catòlica, Apostòlica i Romana es fa un petit canvi en la institució però evidentment és un canvi secundari en comparació amb tots els canvis que hauria de fer la institució per adaptar-se als temps que corren. D'aquests canvis en dependrà la obtenció de seguidors o l'abandó de la societat moderna.