dimecres, 28 de gener del 2009

L'Eusebi. L'artista pensionista

A punt del suicidi va tenir una revelació. Va decidir no acabar amb tot i provar de ser algú en la recta final de la seva vida.


L'Eusebi, comptable tota la vida, és a hores d'ara l'artista més conegut de Gràcia. Si Los Planetas tenen el seu artista madridista, la vil·la gracienca té el seu artista pensionista que no és altre que l'Eusebi, que va sortir del pou gràcies a la música i als dibuixos.
Cançons de Frank Sinatra i clàssics catalans com "Rosó" han omplert de música els carrers de la vil·la i li han valgut el sobrenom del Sinatra de Gràcia. Llapis de colors i papers li han permès dibuixar la seva vida quan precisament aquesta sembla que se li desdibuixava i així, arrencar més d'un somriure per places, carrers i cafès.






Tota una institució al barri, aquest artista que està més a prop dels noranta que dels vuitanta, ja té el seu grup de Facebook, i fins i tot, ha estat protagonista d'un documental dirigit per Iban del Campo titulat "Un tal Eusebi. L'artista pensionista". Tot i això, l'Eusebi ja havia estat davant d'una càmera en altres ocasions ja que es guanyava la vida i passava el temps fent d'extra en anuncis o pel·lícules.


Artista polifacètic, L'Eusebi és una barreja de pena i alegria. D'energia i defalliment. Això si, té allò que no es pot comprar a cap botiga. Carisma. Suficient per dedicar-li un petit espai.

2 comentaris:

Rocío Ovalle ha dit...

Maravilloso, este hombre. He de reconocer que no corro a menudo por tierras de Gracia, pero últimamente aparecen señales que me incitan a caminar hacia el mítico barrio de Barcelona. Esta es una de esas señales; si algún día le encuentro quizá le pida un dibujo mientras intento indagar en su historia. Gracias por la info!!

Javier ha dit...

Un gran hombre!!