dilluns, 11 d’agost del 2008

Dominar els dominis


"Una bona pasta" així descriu a Forbes la quantitat que va rebre pel domini ZP.com Adam Dicker. Tenia el domini d'aquestes dos lletres i les va llogar al PSOE just abans de les últimes eleccions generals.

Dicker és propietari de la pàgina web DNForum.com on qualsevol pot comprar i vendre dominis d'internet que tingui registrat així com mantenir diferents relacions comercials i parlar de les tendencies d'aquest mercat amb els diferents internautes conectats al fòrum.

En l'article, la revista Forbes analitza el mercat dels dominis d'internet, on una persona pot pagar només 10 dolars per un domini i acabar venent-lo per milers de dòlars. El cas més espectacular és el del domini cpc.com per el que la farmacèutica Contrac Pharmacal Corporation va pagar 202.000 dòlars a la companyia Moniker que es dedica precisament a la subhasta de dominis.

Pel que sembla els dominis que es paguen millor són els dominis de poques lletres i senzills, com podria ser el cas de ZP.com.

Queda clar que internet a part de no deixar de sorprendre'ns ens obre uns mons fins ara desconeguts i ens obra, com és el cas dels dominis, nous mercats. Mercats que pel que sembla mouen una quantitat exagerada de diners i que poden permetre a qualsevol passar de la misèria a la riquesa amb un simple "click". Està clar que els diners, no es fan treballant.