dissabte, 30 d’agost del 2008

FUTBOL


Avui dia 30 d'Agost comença, per fi, la Lliga. Durant l'estiu el país ha hagut de sobreviure amb l'Eurocopa i els Jocs Olímpics i la veritat és que no és poc i aquest estiu ens deixa un regust d'esport molt bo. Però què són els dilluns sense llegir la crònica del partit? Els dilluns sense la polèmica? Les tertulies a la ràdio. Les polèmiques arbitrals. Els partits al bar amb els colegues i les estrelles (romàntic eh...). Els dimecres Champions. Declaracions calentetes i fora de to. Els mals de cap pensant amb el partit. Els nervis. Els gols. Necessito això. I crec que no sóc l'únic.

Torna la Lliga espanyola i ho fa amb poquetes novetats. El futbol, com tota la societat, se'n ressent de la crisi que encara sembla que ha d'arribar a cotes més altes. Pocs fitxatges, poques novetats. L'equip que més en presenta és el Barça: Dani Alves, Hleb, Piqué...entre d'altres han de servir per tornar a engrassar una màquina que fins fa poc rutllava d'allò més bé.

El vigent campió només s'ha reforçat amb Van der Vaart, gran jugador, però famós per estar casat amb una dona de bandera. Entre altres coses, el Real Madrid, s'ha dedicat al que fa cada estiu, vendre fum i omplir portades i portades que no deien res. Ni Cristiano, ni Silva, ni Villa.

Però el que més agrada del futbol és viure'l, estar al camp. Flairar-lo. Cridar, patir, guanyar, insultar...és per això que la gent paga el que sigui per estar al camp en un moment donat. Ser allà i llavors. Per això, entre altres coses, cada dos setmanes toca el Palamós. Aquí si que no ho veig gents clar. Han marxat homes clau com Carlitos, Cornellà i sobretot, en Jaume Duran. L'equip com a contrapartida no s'ha pogut reforçar i ha fitxat simplement a un tal Pinilla i un tal Garzón. Veurem si hi ha novetats al respecte.

La cosa no podia durar més. S'ha acabat de parlar de la Guerra d'Osètia. Dels pressupostos de l'Estat. De l'accident de Barajas. De la crisi immobiliaria. De les eleccions a president dels Estats Units. A qui li importa tot això? Comença el FUTBOL. Gràcies.