dimarts, 2 de febrer del 2010

4, 8, 15, 16, 23, 42. Comença el compte enrera


Avui torna LOST. La sèrie que ha marcat una fita històrica en el món de l'audiovisual comença la seva sisena temporada, i última, amb una espectació brutal. Tanta que fins i tot el president dels Estats Units ha hagut de variar l'hora del seu discurs setmanal a la nació.

Aquesta nit als Estats Units i demà nosaltres, tornarem a tenir en Jack, la Kate, en Sawyer i companyia a les nostres pantalles. I dic pantalles i no televisions. Per què Lost és una sèrie que s'ha seguit, majoritariament, per internet. És una sèrie que ha trencat amb tot, inclòs amb això; no és una sèrie televisiva. Que aixequi el dit qui no hagi vist Lost per internet. Per exemple, podem veure a partir de les 3 el primer capítol de la sisena temporada per aquí.

Les audiències parlen per si soles. TVE tenia els drets i emetia la sèrie per La2. El poc seguiment que van tenir els "perduts" va fer que la televisió pública espanyola decidís, o millor dit vengués, els drets a Cuatro. Però a la televisió del senyor Polanco tampoc ha tingut l'èxit que s'esperava. Veurem si amb la nova temporada pujen els índex d'audiències.

El que comença avui és el principi del final d'una sèrie que ha generat quelcom més que qualsevol altre sèrie del món. Una sèrie de culte que ha portat a aquest gènere a un altre nivell. Ara les sèries es miren en DVD. Es miren per internet. Existeixen milions de forums i teories. Tenen uns pressupostos com les pel·lícules. Generen espectació i marqueting com ho faria Star Wars o qualsevol film de Disney.

Lost té un gran repte. I aquest no és altre que tenir un final a l'altura de tota la sèrie. Desconec si els guionistes saben com acabarà o no. El que està clar és que un final mediocre pot destrossar el mite que pot ser aquesta sèrie. Perquè desenganyem-nos, si aquesta sèrie acaba bé, d'aquí cent anys es parlarà de Locke, Jack i en definitiva, de Lost com una referència audiovisual.

El desenllaç té enormes possibilitats degut a la gran quantitat d'enigmes oberts durant les 5 temporades anteriors. Tothom es pregunta què haurà passat amb tal o qual personatge. Què seran els famosos números o quin significat té l'estàtua destruida. Hi ha moltes portes per tancar en tan sols 18 capítols. A todoseries.com han fet un recull de les 10 escenes que, qui més qui menys, desitja veure en aquesta nova temporada que avui comença. Us les deixo aquí.