dilluns, 15 de febrer del 2010

Massa raons per les lesions


Que ningú s'enganyi. No cal patir per la derrota d'ahir. Jugar al Calderón és com estar a l'illa de Lost. Tot pot passar. No hi ha res descartable. El que si que fa patir als culers són els enormes problemes que tenim últimament amb les lesions. Touré, Keita, Chigrinsky, Alves, Abidal i Márquez ja no van jugar aquesta setmana provocant un verdader mal de cap a Guardiola que va haver d'improvisar una defensa de circumstàncies amb Jeffren al lateral dret. A tot això se li afegeix un altre jugador important pel Barça, Xavi es lesiona i estarà dues setmanes de baixa.

Es podria parlar de mala sort. Però la mala sort, en segons quins casos, no existeix. Aquesta temporada va començar aviat. Amb dos partits "extra", com van ser els de les supercopes. A això li hem d'afegir l'estada a Dubai per jugar dos partits més a un gran nivell d'exigència i amb un clima del tot hostil. Tot això afecta al físic dels jugadors, com també ho ha fet la Copa d'Africa per Keita i Touré. Per tant, primera raó: desgast físic.

Pel que diuen els metges l'eliminació de la copa del rey també ha afectat als músculs dels jugadors ja que inconscientment es relaxen quan no es té un partit important tan sovint. Segona raó: relaxament múscular.

Diuen, els que segueixen el primer equip dia a dia, que el Barça no ha canviat els hàbits de treball. El que sí ha canviat ha estat la figura de la persona que controlava, fins ara, l'alimentació dels jugadors. Una altra de les raons ha estat la falta de jugadors a la plantilla. El que va ser el tema estrella de principi de temporada: la plantilla és curta.

A tot això cal afegir-li la visita del Barça a camps de futbol d'arreu de Catalunya. Com la visita al camp del Reus l'estat dels qual era bastant millorable i diuen que fins, que la gespa va poder provocar les lesions d'Abidal i Chigrinsky.

Totes les lesions són diferents. I mai podem creure que una lesió es dona per una o tal cosa. Ni tampoc que es dona per una sola raó. Però la veritat és que hi ha masses raons perquè apareguin aquest tipus de lesions. El Barça té masses números per guanyar la rifa. Tempta massa la sort. Del que no podem dubtar però és que tants contratemps faran rumiar Guardiola. Però hem d'estar tranquils, aquest Barça superarà aquesta "plaga" que està afectant al vestuari. Aquest equip pot amb això i molt més. Fins i tot amb la premsa de Madrid.