dilluns, 22 de febrer del 2010

Pajín surt mona a la Gaceta


Des del seu naixement el 1995 el grup Intereconomia s’ha dedicat a atacar el partit socialista espanyol per sistema. Fora del poder i ara també al govern. I ho ha fet sovint passant-se pel folre alguns principis deontològics de forma natural i habitual. Ara però amb la crisi, l’atac a través dels diferents canals (internet, televisió, premsa) s’ha intensificat. A tot això cal tenir en compte que els pròxims anys poden ser la clau per desgastar al PSOE i posar per fi, al Partit Popular al capdavant del govern espanyol. Abans, hi ha autonòmiques a Catalunya. I això agradi o no, és clau a Espanya.

En l’atac contra l’executiu de Zapatero hi ha entrat en els últims temps el diari la Gaceta de los Negocios, que abans de pertànyer al grup Intereconomia es dedicava per complet a l’economia. Ara ja està de ple en el complicat món de la premsa generalista.

La imatge que surt avui és digne de comentar. En les pàgines de política hi apareix Leire Pajín. Figura del partit socialista que es presta als atacs per part de la dreta espanyola per la seva actitud combativa, a vegades de supèrbia, i que sembla que és la figura posada pel partit per rebre els cops mediàtics. La jove Secretaria d’Organització del PSOE avui és noticia per acusar al PP de “no dar ni el palo” respecte a la situació econòmica del país. En l’instant precís en que pronuncia una “O” Pajín és immortalitzada i publicada en una imatge que pot recordar un ximpanzè. Una fotografia degradant i inclús ofensiva.

Calia utilitzar aquesta fotografia? No tenien imatges més neutres de la dirigent socialista? Durant la roda de prensa no ha posat cap cara que recordi a cap animal?

"La imatge del partit que ens ha de treure de la crisi és la d’un ximpanzè
" sembla recordar la Gaceta. Aquest és l’estil de Intereconomia i els seus mitjans. Ni responsabilitat, ni dignitat ni...parcialitat. I això que només parlem de les imatges...