dilluns, 29 de juny del 2009

Estàtues absurdes

Una de les coses que aconsegueixes quan la televisió no està engegada és parlar amb els teus companys de pis. Avui per exemple ha sorgit el tema de les estatues, i evidentment han acabat sorgint les estatues absurdes en llocs absurts. Perquè és normal que a Liverpool hi hagi una estàtua de John Lennon, Hemingway a La Havana o Andersen a Copenaghen. En principi cada ciutat o poble té els seus herois i gent per recordar o ser recordada. Però la obsessió per fer estàtues i homenatges ha anat massa lluny (el Che a New York??).

Hi ha diferents estàtues que hem trobat del tot estranyes i absurdes:

John Lennon a Cuba: El mític líder dels Beatles té una estàtua a la capital de Cuba, país que no va visitar en els seus 40 anys de vida.

Ken Follet a Vitoria: L'autor de Els pilars de la terra està immortalitzat a Vitòria on sembla que les reformes de la catedral de la ciutat van inspirar al galès a fer la segona part de la seva obra més universal. Més enllà del favor que hagi fet a la ciutat, segurament una estàtua és excessiu.

Woody Allen a Oviedo: El famós director té una estàtua a la capital d'Astúries. Allen ha estat premi Príncep d'Astúries i ha gravat alguna pel·lícula a Oviedo, però immortalitzar-lo com si fos un fill predilecte de la ciutat potser és excessiu.

Antoni Gaudí a León: El famós arquitecte català està immortalitzat a León quan aquí, a Barcelona, sinó vaig errat, no existeix. La obra de l'arquitecte ha estat enorme a Barcelona mentre que a León va ser nul·la, el lloc més proper de León on Gaudí va treballar va ser Astorga que si que gaudeix d'una de les seves obres.
Bruce Lee a Mostar: Aquesta va ser l'estrella de la nit. Després de la guerra, aquesta ciutat bosniana va voler que la població escullís un personatge entre tots per dedicar-li una estàtua. Lluny de guanyar un personatge local va guanyar Bruce Lee!! Espectacular.