dissabte, 6 de juny del 2009

Portes obertes a Sagrada Família

A Barcelona sempre hi ha coses a fer i després de visitar edificis tan emblemàtics com el Palau de la Generalitat i el Parlament em quedava la Sagrada Familia, un altre símbol català que atrau a milers i milers de turistes de tot el món.

Així que he aprofitat que en motiu de l'aniversari de la mort de Antoni Gaudí es celebrava avui mateix una jornada de portes obertes a la Sagrada Família. Sota el lema, Creix amb tu! la fundació Sagrada Família ha volgut apropar el temple a la ciutadania per tal de conscienciar-la del problema crònic que pateix. I és que la Sagrada Familia es finança amb donacions i el preu de les entrades i no rep cap tipus de subvenció o ajut per part de cap administració pública. Durant els últims anys el temple expiatori, que Gaudí començà el 1883, ha perdut molts visitants sigui per les raons que sigui, així que la Fundació es veu obligada a jornades com aquesta per aconseguir una relació més propera entre el temple i el ciutadà.

La conclusió de la visita ha estat que jo era un dels pocs catalans que s'ha atrevit a veure el meravellós temple d'Antoni Gaudí on la màxima novetat eren les portes amb el pare nostre escrit en relleu. També hi havia una pantalla gran on els visitants podien veure el dia a dia dels treballadors al temple i evidentment les columnes boscoses i els vitralls espectaculars que fa anys que decoren la Sagrada Família. Una verdadera llàstima que els visitants cada anys siguin menys...ells s'ho perden.

3 comentaris:

Modgi ha dit...

Només una dada: La sagrada família és el monument més visitat de tot l'estat espanyol. Gana no en passen, ja li dic.

Tom Beiker ha dit...

No dic que no sigui el monument més visitat a l'estat espanyol. Dic que han baixat les visites.

I gana no se si en passen...però si les administracions ajudessin no passaria res. I si la Sagrada Família fos a Madrid faria 50 anys que estaria acabada...

Anònim ha dit...

Em sembla que ets la primera persona que conec que ha entrat a la Sagrada Família.