dilluns, 9 de novembre del 2009

Murs per tirar



Avui que fa 20 anys de la caiguda del mur de Berlin (si vols veure fotos de Life clicka aquí) repassem altres murs que han de caure:


1. Cisjordània: és se'ns dubte el mur més vergonyós de l'actualitat. Fet pel govern d'Israel "com a mesura de seguretat" aïlla Cisjordania, inclós divideix pobles i families, i a sobre encara arrenca territoris al poble palestí.

2. Estats Units i Mèxic: L'allau d'immigrants indocumentats que passaven de Mèxic als Estats Units va "obligar" al govern de Bill Clinton va construir un mur a la frontera entre els dos països on han mort 5.600 persones.

3. Irlanda del Nord: Tot i que el conflicte nord-irlandès sembla haver acabat encara queden ferides en forma de murs en diferents ciutats o barris de l'Ulster. Belfast o Derry, entre molts altres, tenen el que es va anomenar "linies de pau".

4. Corea del Nord i Corea del Sur: Una franja de 250 kilometres de llarg separen les dues coreas....que encara ara, després del final de la guerra entre elles dues el 1953, no tenen cap tipus de relació.

5. Chipre: Un mur divideix la capital de la illa, Nicosia, en dos. Una és la part grega, l'anomenada Republica de Chipre; l'altre la part turca, la Republica turca del nord de Chipre. Les dues parts, la grega i la turca evidentment: s'odien.

3 comentaris:

Neus ha dit...

t'oblides del de Ceuta... molt a prop de casa i vergonyós.
et deixo aquest article,es veu que per un cop tu i el cap dels socialistes esteu d'acord!

http://www.elpais.com/articulo/internacional/Zapatero/Hay/otros/muros/mundo/deben/caer/elpepiint/20091110elpepiint_6/Tes

barbafina ha dit...

I el del Sàhara Occidental, construit per Hassan II amb l'ajuda de Reagan.

Tom Beiker ha dit...

Si si i el de Kuwait i Iraq...i el de Pakistan i la India...és que eren els 5 murs que crec que són més importants/famosos/mediàtics. Sento haver ofès l'audiència.