dimecres, 11 de juny del 2008

La Justícia injusta


Que la justícia en aquest país és injusta ho sabiem desde fa temps. El passat 28 van detenir a un jove estudiant d'Història de Terrassa per haver cremat una bandera d'Espanya 5 anys abans. Francesc Argemí, en Franki, va ser jutjat i condemnat a 2 anys i mig de presó per cremar una bandera d'Espanya i per tant ultratge al país. Que la cremés o no no es va arribar a demostrar mai, però això en aquest país no importa.

En Franki avui ha sortit de la presó, després de recorrer la sentència s'ha aconseguit que estigui en un règim de assistència al centre penitenciari de Barcelona de dilluns a dijous i poder estar tot el dia fora això si, controlat.
Aquest cas s'afegeix a la condemna per cremar fotos del rei o a infinitat de condemnes injustes contra actes totalment lícits atenent-nos a la llibertat d'expressió. Cremar fotos del rei o banderas d'Espanya sembla que és totalment il·legal i en canvi cremar les imatges d'en Carod-Rovira o senyeres no és cap delicte. Aquesta és la injusta justicia d'aquest estat.

Per aquests tipus de casos la Justicia és implecable, per els lladres de carteres que actuen dia a dia a la Rambles, no. Per als empresaris que roben milions i milions d'euros, tampoc. Ni per als empresaris que gràcies a les seves fàbriques contaminen i maten milers d'animals. Ni per als constructors que construeixen allà on volen. Ni per als que venen droga a la porta de instituts i escoles. Ni per als polítics corruptes. Ni per als pederastes i violadors que reincideixen. Ni...
Avui s'ha fet una miqueta de justícia. Esperem que se'n faci algun dia en milers i milers de casos i l'Estat rectifiqui i demani perdó alguna vegada. Això si que seria just.