dimarts, 10 de juny del 2008

Luftwaffe



La llibertat d'expressió a part de tenir numerosos avantatges té infinitat de contrarietats. Entre altres coses permet expresar-se als ignorants. Que algú declari que el castellà està marginat a Catalunya ja no és noticia, de fet hi estem acostumats. Però és gràcies a la llibertat d'expressió, ignorants que ocupen alts càrrecs en empreses com Joachim Hunold, director general d'Air Berlín, tenen el seu minut de glòria.

A la revista de l'empresa va declarar que la llengua castellana estava marginada a les illes balears, alhora que criticava la política língüística del govern de les illes i de Catalunya. Les seves declaracions varen tenir multitud de respostes, entre elles la de l'ex-diputat d'ERC Joan Puig que comparava l'actitud de Hunold i de l'anticatalanisme de Air Berlín amb una actitud nazi.

Ara Air Berlin (empentada per la dreta espanyola: libertaddigital.es i el Mundo) ha denunciat davant la Unió Europea per les seves declaracions escrites, i per haver posat una esbàstica en el logotip de l'empresa alemanya fet que "ha remogut ferides que encara no han cicatritzat en la societat alemanya." Les declaracions i dibuixos de Joan Puig remouen ferides, les de Hunold no. Prou.


P.D: A Alemanya amb cotxe, tren, Ryanair o el que sigui. Mai més amb Air Berlin.