dilluns, 28 de juliol del 2008

La vida de palau

No sé si us passa però de vegades em pregunto que estarà passant a l'altra punta del món mentre jo faig alguna cosa.

Avui al matí mentre jo anava a Barcelona, el Palau de Buckingham obria la seves portes als visitants que volguessin veure la residencia de la Reina d'Anglaterra. Només una jornada a l'any, i sempre durant l'estiu, la corona anglesa deixa veure les seves parts més intimes als seus subdits. Ho fa per raons de pes. Necessita 32 millons de lliures per mantenir les seves residències. I Buckingham n'és l'estrella.
Al palau londinenc, que té 775 habitacions, la reina hi ha celebrat 77 sopars d'estat durant el seu regnat i està molt per davant en aquest sentit de l'altre gran palau de la corona, Windsor, amb només 18. Sopars que estan servits per 100 camarers i on cada assistent té 6 copes.

Petites curiositats com aquesta fan que tant els subdits com els turistes s'acostin a visitar un dels Palaus amb més carisma del món. Un palau, seu de la corona des de 1762, que no s'ha perdut el famós canvi de guardia des de fa anys. D'aquesta manera la corona guanya uns dinerets extras per al manteniment d'aquestes 6 copes per cap i de molts altres luxes totalment inútils.

Avui podia haver anat a visitar Buckingham i no he pogut. Estava fent la tutoria a la UPF. Una llàstima. M'hauré d'esperar fins l'any que ve.