dimecres, 30 de juliol del 2008

Extremadura needs you


Llegeixo al matí que un regidor de Torredembarra, vinculat a ICV, ha publicat al seu blog una iniciativa d'allò més divertida/reivindicativa. La iniciativa consisteix en que cada català dongui mil euros al mes a un nen extremeny i ve acompanyada d'una fotografia en la que es veuen dos nens i una frase a sota que diu: Extremadura needs you. El 8'7 del PIB dels catalans no és suficient. Apadrina un nen extremeny per 1000 euros al mes.


El que per a molts catalans és una simple broma de caire polític sense més, a Espanya ha creat un "soroll" considerable. A la tarda tots els diaris digitals se'n feien ressò. Evidentment les crítiques a Lluís Sunyer no s'han fet esperar. El regidor ha retirat aquesta "iniciativa" del seu blog conscient de la polseguera que ha aixecat i ha hagut de demanar perdó reconeixent que ha rebut "amenaçes i insults".


Una simple queixa en forma de broma ha servit a uns quants per a seguir atacant Catalunya i a uns altres per a seguir demanant excuses per coses per les quals no n'hem de demanar. O és que el senyor Rodríguez Ibarra ha demanat mai excuses per les infinitat de declaracions incendiaries que ha dit contra Catalunya?


A Lluís Sunyer, evidentment, ningú del govern ni de cap institució catalana no l'ha recolzat. És clar, tothom està de vacances. Com sempre cornuts i a pagar el beure. Així ens va.