dimarts, 22 de juliol del 2008

el carnicer de Sarajevo


Semblava que no podia ser i no els trobarien mai, però avui han trobat a un dels homes més buscats del planeta, Radovan Karadzic. Aquest polític serbo bosnià, conegut per el sobrenom de "el carnicer de Sarajevo" ha estat trobat, per els serveis secrets serbis, amb l'ajuda d'un servei secret estranger no identificat (Mossad). Se'ns dubte, tal com acusa el seu germà, Karadzic ha estat trait.

Karadzic, responsable polític de 12.000 morts a Sarajevo i més de 8000 a Srebrenica, vivia tranquilament exercint la seva professió de metge a una clínica de medicina natural situada a Belgrad, amb una identitat falsa i amb una imatge totalment diferent.
A partir d'ara l'ex mandatari bosnià estarà retingut per les autoritats serbies i serà enviat a la ciutat holandesa de la Haya per ser jutjat pel tribunal internacional pels crims comesos durant la guerra de Bònsia.

Karadzic era, juntament em Radko Mladic, el criminal de guerra més buscat, i una de les condicions que posava la Unió Europea perquè Serbia entrés en el grup selecte, era trobar aquests dos criminals. El fet que el país balcànic s'alinï amb la Unió Europea l'allunya de Rússia, fet que als Estats Units ja li va bé. Avui Serbia està una mica més aprop d'aquest objectiu.

Si fa uns dies Srebrenica plorava els morts, avui les llàgrimes segur que seran d'alegria i de justícia.