divendres, 4 de juliol del 2008

Debacle Nacional


Es confirma la desgràcia nacional. La Mònica López marxa a TVE. La famosa meteoròloga de TV3 serà la nova responsable d'informació meteorològica de la cadena substituint a un gran mite, Jose Antonio Maldonado, que es retira...o el retiren.

Maldonado, que va néixer a Sevilla el 1944, es va llicenciar en Física i es va especialitzar en meteorologia. El 1970 va guanyar les oposicions a Televisió Espanyola i fins avui. Aquest ja mític personatge es pot considerar com l'únic home en el món que donava l'esquena a la càmera, fet insòlit en el segle XXI. Les raons per les que Maldonado marxa no s'han fet públiques i sembla que dilluns se'ns en faran cinc cèntims.

La marxa de la Mònica Lòpez era un secret a veus, i fins i tot, s'havien creat pàgines a la xarxa per evitar la seva marxa. El que està clar és que meteoròloga catalana té un bonic repte per endavant, modernitzar el format del temps a Televisió Espanyola i sobretot, intentar canviar la simpatia per la meteorologia que tenen els espanyols.

La primera és senzilla i estic convençut que el primer dia que aparegui en antena, el disseny dels mapes s'haurà modernitzat o si més no adaptat al segle XXI després de quaranta anys amb els mateixos símbols.
El segon, és el repte més gran. La consciència que tenim els catalans en matèria de meteorologia no la tenen els espanyols ni de bon tros. I això, per començar, repercutirà en el nivell de participació de la gent a la hora de donar dades al servei de meteorologia de TVE. Però el més difícil de tot és que la Mònica, modernitzant'ho tot obtingui unes bones audiències, o si més no una espècie de canvi en la ciutadania espanyola.
Ja sabem que la mentalitat dels espanyols és bastant tancada en qüestió de propostes i canvis...però esperèm que, ni que sigui per això, ho aconsegueixi.