dimarts, 9 de setembre del 2008

Copa Catalunya

Que la Copa Catalunya té un problema fa temps que ho sabem tots. De fet, la Copa Catalunya és un problema i la xiulada que ha rebut el Barça al camp de la Devesa de Sant Carles de la Ràpita no deixa sinó d'exemplificar aquest problema.

Per començar aquesta copa molesta als dos equips de Primera divisió. Aquests dos equips entren en la competició directament a les semifinals i per tant juguen amb un cert avantatge. Tot i aquest avantatge principal els dos equips s'ho agafen com una molestia i el Barça fins i tot, no ha presentat ni un jugador del primer equip. Cert que els horaris i el calendari futbolísic és apretat i evidentment hi ha prioritats, però s'ha de ser més senyor.

L'Espanyol, finalment, ha guanyat el seu partit però el Barça ha estat derrotat per un Sant Andreu que hi ha posat més ganes i més ofici. Després directius i president s'omplen la boca que el Barça és un símbol de Catalunya i no sabem, ni volem, donar exemple a casa nostra. Com sempre els catalans volem donar la nostra millor imatge fora que no pas dins. Passa amb la selecció catalana també. Què costa que la selecció catalana jugui en un poble de la diferent geografia catalana, contra el club del poble, en comptes d'anar sempre a Barcelona contra un equip que tampoc vol venir?

Tot plegat ens porta a una sèrie reflexió sobre el nostre futbol i de si aquesta competició ha de seguir amb aquest format o fins i tot, plantejar-se la desaparició. Veurem si l'any que ve seguim parlant del mateix problema.