diumenge, 25 d’abril del 2010

El País més car

Avui vaig al quiosc (sí, sí, he comprat el diari) i he vist que El País costava 2'50 euros. 30 cèntims més que la resta. Una dona s'ha sorprès però l'ha comprat. Semblaré nostàlgic però encara recordo quan els rotatius valien 100 pessetes entre setmana. Després amb el canvi de moneda ho van arrodonir a un euro fins arribar a l'euro vint actual.

El preu ha anat pujant en tots els diaris al ritme que es redueixen els beneficis en les empreses editorials. I és que internet ha fet molt mal. Cada cop menys gent compra el diari.

Sempre però, ha estat El País el diari que ha anat pujant preus primer. En una barreja entre l'esnobisme del diari de PRISA (tota la seva claca es dona autobombo i autoprestigi) i els mals moments econòmics pels que passa l'empresa. Crec que és una exageració pagar 416 de les antigues pessetes per un diari.

O sigui, que a partir d'ara el que vulgui portar El País sota el braç, el que cregui que tot el que diu que va a missa, el que pensi que no s'equivoca mai, -i aquest col·lectiu us asseguro que existeix- s'haurà de rascar la butxaca els diumenges. Però és igual, en la majoria d'aquest col·lectiu paga el papa.

P.D.: Prohibit interpretar que tot el que compra El País forma part d'aquest perfil de l'últim paràgraf...que ens coneixem.

P.D.2: Prohibit interpretar que El País és un mal diari.

2 comentaris:

Leandre Ibar Penaba ha dit...

De fet els preus dels diaris van començar a pujar aproximadament un parell d'anys abans de l'arribada de l'euro, és a dir, a finals de 1999. Podriem dir, per tant, que els diaris valien 100ptes (0.6€) l'any 1998.
Hem de tenir en compte, però, que, a Catalunya la inflació total entre 1998 i 2010 ha estat del 46.9%.
Per tant les 416ptes (2.5€) que avui paguem pel País els diumenges equivalen a 283ptes (1.7€) del 1998. Continua sent un 'robo', però no tant, ja que els diaris dels diumenges sempre han estat més cars.

barbafina ha dit...

Ah! i tots els diaris augmenten els preus a l'hora!