dijous, 26 de febrer del 2009

Retrat d'una família

La comunitat gitana sempre ha estat desconeguda per nosaltres. Sovint nòmada, i per tant volàtil i invisible, els gitanos han estat víctimes de la marginació i d'idees estereotipades per part de la societat.

L'exposició "Retrat d'una família" pretén justament això, trencar amb els estereotips sobre aquesta comunitat i acostar-los una mica a nosaltres a través de la imatge. Fer veure'ns que també són persones gràcies de la fotografia. I el cert és que ho aconsegueix ja que la fotògrafa Mariona Giner barreja la misèria i la marginació per la que passen molts membres d'aquesta ètnia amb l'alegria, el ball i la festa tan característiques d'aquesta comunitat.

A través d'un conjunt d'imatges, l'autora fotoperiodista experta en estereotips ha retratat el dia a dia de families gitanes, a Catalunya, Sevilla i a Anglaterra. Giner, fotògrafa catalana i llicenciada en Belles Arts sempre ha tingut fascinació per trencar els prejudicis que té la societat sobre les minories i ja amb anterioritat del 2002 al 2004 havia treballat amb prostitutes de Catalunya i València i fruit d'aquest treball en va sortir l'exposició Públic/privat, allò que el client no veurà mai.

L'exposició, que és totalment gratuïta, es pot veure al Palau Robert de Barcelona fins al 13 d'Abril.