diumenge, 1 d’agost del 2010

Degradant la política dia a dia


Espanya ha tingut grans polítics. Azaña, González, Pujol, Suárez en serien 4 exemples. Però la majoria són dolents. Mals polítics. Sense talla ni per governar ni per no governar. Vulgars. Mariano Rajoy n'és l'exemple més clar.

Aquesta setmana hem vist el líder del PP acomiadar-se dels seus seguidors a través d'un video web. Rajoy parla des de la part del darrera d'un cotxe. Sense corbata (o que proper i natural!) i sense cinturó! Perquè el senyor Rajoy no porta mai cinturó. N'estic convençut. I com que no se'l posa mai no se'l va posar en el seu moment. I com ell, els seus assessors, que no van caure en el magnífic exemple que donaria el seu líder.

El gallec arriba a la posició més alta del partit popular sense guanyar unes eleccions internes (o primàries). És escollit a dit, i això ja diu molt de la mentalitat del seu partit. A més, que una persona esculli a una altra té molts perills. Sobretot, que es pot equivocar. Aznar a jutjar pels resultats ho va fer.

Rajoy ha perdut dues eleccions. La primer es pot entendre. El seu partit va crear la mentida més gran després de la creació d'aquesta monarquia. A més, de portar el país a una guerra absurda i provocar l'esclat de les bombes als trens de Madrid.

Les segones eleccions les perd Rajoy per incompetent. El país començava una crisi galopant. Pujava l'atur i el preu dels aliments. El líder del PP ho recordava constantment en campanya...però no aportava solucions. Ni serenitat. No aportava res.

Pel darrera trifulques de partit protagonitzades pels barons del PP. Aguirres i companyies que volien que el gallec saltés de la cadira de la calle Génova. O alguna frase en contra del canvi climàtic...

A tot això cal sumar-li una "mica" de corrupció dins un partit anàrquic i desgovernat (curiós en un partit de dretes) i també sumar-li l'alineació del PP amb l'Esglèsia i l'anti catalanisme que no han fet sinó fer creure a la gent que un senyor com José Luis Rodríguez Zapatero és el bo de la pel·lícula.

Rajoy no té carisma. Rajoy no té aptituts. Rajoy no té actitud. Rajoy no té labia. Rajoy no té idees. Rajoy no té ningú que el recolzi dins el seu partit. Rajoy no té solucions. Rajoy no té vergonya. Si la tingués, tornaria al seu lloc de registrador de la propietat. D'on no hauria d'haver marxat mai.