diumenge, 18 d’octubre del 2009

Cap de setmana a la capital del Túria

Arribem a València i està tot ple de valencians. O sigui, tothom parla en castellà o com a molt, en valencià. El camp, Mestalla, és gran, molt gran, casi tant com lleig. Desde fora és lamentable. Curiosament està situat a la Avenida Cataluña cosa que no deixa de fer-me certa gràcia a l'arribar-hi. Hi anem amb temps. Dos hores abans de partit però ja no hi ha lloc per aparcar. És que no hi ha cap parking aprop! Tothom aparca on vol. A sobre la vorera, en doble fila, davant dels contenidors. Perfecte...després de mitja horeta llarga trobem un lloc. Anem a un bar a menjar algo i evitem parlar. Els catalans no som massa benvinguts. Arriba l'autobus del Barça a Mestalla i els crits de "Puta Barça i puta Catalunya!" es multipliquen...això si...tots fan fotos...

Ja a dins el camp veig que és un camp antic, vell i poc decorat. Les seves "entranyes" són desagradables, però no ho arreglaran perquè ja s'està construint un camp nou, que per cert, s'ha quedat a mig construir per falta de diners. Mestalla està a anys llum d'un camp com el del Barça pel que fa a infraestructures i comoditats tant pels aficonats com pels mitjans de comunicació.

Seiem al gol. Aconseguim el full de prensa i Villa no juga. Darrera nostre dos nois volen saber si juga l'asturià. Un d'ells em diu: "perdona me dejas ver las aliniaciones? Jo li responc que si. L'altre també m'ho demana però el primer em diu: "no a el no se la enseñes que es catalán!". Jo em vull morir.
El gol prepara una blavera que fa mitja por. Hi ha tantes ganes d'ensenyar-la davant l'equip català que es trenca abans que surtin els dos equips. Millor penso.

Durant el partit tinc el típic home que entre setmana té tots els mals, però quan arriba a Mestalla es transforma. Insulta a tots els jugadors que van de blaugrana. Se'n recorda de la mare d'Andrés Iniesta varies vegades. El manxec no li fa ni cas evidentment. Però insultar a Iniesta té delicte. I amb ell una bona munió de aficionats. S'ha de dir que l'home ho fa en valencià...

Un altre noi de per allà s'ha obsessionat amb Dani Alves. Li crida "Chulo" fins a borrar la paraula del diccionari. Perd el nord. Està histèric. Valdés i Piqué també reben de tota aquella grada. El Barça no juga el millor partit i penso que si marca el València ens mataran. Al final ni uns ni altres.

Zona mixta, stand up a la ciutat de les arts i les ciències de València (brutal per cert) i a dormir. Avui 3 horetes de cotxe. Si Déu em dona salut espero tornar només a València per veure futbol.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mestalla és horrible! Un camp que es cau per moments...Celebro q al menys et fotessis una bona paella!
Robbie Rousa