dimarts, 6 d’octubre del 2009

Look at això!

Hi ha dues maneras de passar una tarda lliure: fent coses o morir al sofà. La majoria de la gent, entre elles algun company de pis, escull la segona. Jo sóc dels de la primera opció. Així que he mirat l'agenda del diari i he anat a la Llibreria Catalonia, on l'Albert Elfa i l'Anna Garcia han presentat aquesta tarda Look at això!. Aquesta obra pretén mostrar al lector català una visió més propera del que són els Estats Units.

El matrimoni, que ha comptat amb la presència a l'acte de Joan Carles Peris o Jaume Roure (els dos, periodistes de TV3), s'ha partit l'autoria del llibre on la primera part, escrita per Anna Garcia, parla de la quotidianitat americana. Del dia a dia dels habitants d'aquest enorme país que passa pel sistema educatiu, la complicada sanitat, el menjar i les relacions d'amistat. La segona part l'escriu Albert Elfa i parla més de la vessant política i l'institucional. I és que Elfa va ser corresponsal de TV3 al país desde "l'huracà Katrina fins a l'huracà Obama", així ho ha definit el periodista, que va deixar els Estats Units amb l'arribada de Barack Obama.


A aquesta estada del matrimoni als Estats Units cal tenir en compte als dos fills de la parella que segons els autors no va fer res més que ajudar en la integració d'aquesta familia catalana. "El fet de tenir dos nens va fer que, sobretot jo, visqués més el dia a dia americà. El fet de anar a portar-los a l'escola, al parc o als hospitals ens va apropar més ràpidament a la realitat americana del que ho hauriem fet sense els nens" ha explicat Anna Garcia, que recomana de forma enèrgica viure-hi als i els Estats Units amb els fills.

Una cinquantena de persones han assistit a aquestes explicacions de la parella que deixa enrera no només uns quants anys de la seva vida sinó molts amics. "Els millors amics que tenim allà són una parella que són jueus" curiosament, el proper destí de la família Elfa és Jerusalem. Un altre país, un altre cultura que segur servirà perquè aparegui un altre llibre d'aquí uns anys, potser ja, escrit pels seus dos fills.

2 comentaris:

Stefan ha dit...

Una parida: és vessant, no bassant:

http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=vessant&operEntrada=0&Page=dilc

Anna ha dit...

m´agrada