diumenge, 1 de març del 2009

Democràcia?

Cap de setmana d'eleccions a Galicia i Euskadi i resultats que no per esperats deixen de ser sorprenents. Els dos països canviaran, presumiblament, de rumb. Mentre els gallecs han tornat a votar en massa al Partit Popular, a Euskadi els nacionalistes espanyols sumen majoria al parlament basc i tot fa semblar que PSE i PP, tot i les diferències a l'Estat pactaran per tal de arribar al poder d'Euskadi i fer així història.

Més enllà d'aquests resultats crec que la reflexió en torn les eleccions basques és clara. La llei de partits és totalment il·legal. Gràcies a aquesta llei al voltant de 100.000 persones no han pogut votar al partit que volen. Cent mil persones que reprentarien al voltant de nou diputats al parlament. Els nacionalismes espanyols ja tenen el què volien. El poder a Ajuria Enea. Encara que sigui a costa d'aquesta democràcia de la qual s'emplenen la boca i que s'aplica per segons qui i per segons el que interessi a uns quants.

Quina diferència hi ha entre el Partit Comunista de les Terres Basques fa 4 anys, que si que es va poder presentar, amb D3M? Per què algunes formacions de ANV es van poder presentar a les municipals i altres no? Masses preguntes a fer-se sobre aquesta llei. Però clar ara les preguntes són al voltant del resultat de les eleccions i al voltant dels pactes. Se suposa que ho fan per combatre la violència però és precisament així que s'alimenta l'odi i la revenja.