dissabte, 28 de març del 2009

Apagada mundial

Avui 28 de Març s'ha promogut al món una bonica iniciativa. Es tracta d'una apagada a tot el planeta durant una hora per concienciar així a la gent sobre el canvi climàtic i sobre els perills d'un consum d'energia poc racional.
La iniciativa ha estat promoguda per la ONG World Wildlife Found per a tot el món i s'espera una resposta massiva, ja no només dels ciutadans sinó de les administracions de tots els països. De moment ja a Australia hi ha hagut resposta i s'espera que a les 20:30 hi hagi accions a l'estat espanyol.

Tot això està molt bé. De fet no és ni molt menys la primera vegada que es fa.
Però la realitat és que amb una horeta d'apagada el món no en té prou. I la gent tampoc. Perquè és precisament aquesta gent que avui farà la apagada o dona suport a que es faci la que després estarà 20 minuts dutxant-se, deixant els llums oberts per allà on passa o encenent les estufes quan va en maniga curta. Una mica com el senyor Al Gore, que parlava del canvi climàtic però pagava una factura de llum estratosfèrica.
No senyor, la conscienciació no consisteix en apagar els llums una horeta arreu del món, ni en donar conferències per tot el planeta cobrant milers de dòlars. La conscienciació sobre el consum d'energia comença a casa i passa de pares a fills, com qualsevol tradició establerta.