dissabte, 14 de març del 2009

Visita de Castells a la UPF

El Antoni Castells va visitar el passat dijous la facultat de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. en la seva visita, emmarcada dins les jornades de simulació que fan els estudiants de primer any de periodisme, el conseller va haver de respondre les preguntes d'uns estudiants que per un dia es convertien en professionals de diferents mitjans de comunicació, ja sigui televisió, ràdio, premsa o internet.

Castells, com a bon polític que és, i concient d'on estava, va fugir d'estudi en diverses ocasions. Tot i això va afirmar que Catalunya està capacitada per sortir de la crisi ja que té els actius necessaris per fer-ho. També va afegir que és injust que es socialitzin les pèrdues mentre que quan hi ha hagut beneficis aquests han anat a parar a bancs privats, tot i això Castells ha justificat la injecció de diners als bancs ja que són aquests els vertaders articuladors de la nostra societat i ha comparat el sistema bancari amb el sistema circulatori humà.

Un altre tic de polític que està al poder que va tenir el conseller va ser el demanar unitat per part de totes les forces polítiques catalanes de cara a les negociacions amb Madrid. Aquesta demanda d’unitat comença a ser un clàssic de les demandes per part dels polítics que estan al poder i passen dificultats, tant a les forces de l’oposició com a la població en si.

La última pregunta de la “roda de premsa” va ser l’única pregunta picant del matí. Davant la pregunta pel seu passat a
Bandera Roja, Castells ha contestat que no és incompatible haver militat en aquest partit en un passat i estar negociant uns pressupostos de l'estat actualment.

Tot i que potser el personatge no donava gaire joc, aquestes jornades han servit i de molt, als estudiants de periodisme. Almenys per trencar amb la monotonia diaria. Ara, la pròxima vegada, si us plau més tècnics disponibles!