dijous, 19 de març del 2009

Professors i estudiants contra el govern

Unes 80.000 persones, segons els organitzadors, 26.000 segons la guardia urbana, s'han manifestat avui a Barcelona per protestar contra la política educativa del tripartit i més concretament per la Llei d'Educació ja en tràmit al Parlament de Catalunya.
La protesta col·lectiva, que ha començat a les 12 del migdia a la Plaça Universitat de Barcelona i ha acabat a la Plaça de Sant Jaume, s'ha celebrat amb un ambient tranquil i festiu malgrat les enormes mesures de seguretat en ocasions desmesurades. A la manifestació, cal afegir, hi han anat professors, membres de diferents sindicats, i fins i tot alumnes. Fet que podria denotar un total desacord amb la nova llei.
La manifestació d'avui, celebrada amb més o menys èxit a les 4 capitals catalanes, s'enmarcava dins una jornada de vaga que els sindicats han afirmat que ha tingut un seguiment del 78% mentre que el conseller d'Educació,
Ernest Maragall ha rebaixat la xifra al 44%.

Darrera de professors, sindicats i alumnes s'hi han afegit uns 1500 estudiants anti bolonya (segons la
guardia urbana) que protestaven, i amb raó, per les formes totalment desmesurades dels Mossos d'Esquadra a la hora de desallotjar l'edifici històric de la UB i per les continues sortides de to de la policia autonòmica durant tot el dia d'ahir que fins i tot han provocat la redacció d'un manifest per part de diverses entitats i associacions de la ciutat. A aquesta queixa s'hi ha afegit el col·legi de periodistes, col·lectiu que també va ser víctima de l'abús de força per part dels Mossos.

Tots aquests fets haurien de fer reflexionar, i dimitir, el Conseller
Joan Saura, que fins i tot ha admès errors, tot i que 24 hores després. Però tot això passaria en un país normal i el nostre, com podem veure dia a dia, no ho és.

El cas és que això del Pla de Bolonya és una bola de neu que es va fent més i més gran i algú s'hi enganxarà els dits. Tan uns com altres miren a un altre banda i fan la guerra pel seu compte. Govern català i espanyol que no s'han sabut explicar ni han escoltat als estudiants, i aquests que no han volgut saber-ne res de Bolonya ni han escoltat les administracions. Resultat? Morats, porres i mala llet.