dijous, 30 d’abril del 2009

Fiebre en las gradas

"Me enamoré del fútbol tal como más adelante me iba a enamorar de las mujeres: de repente, sin explicación, [...] sin ponerme a pensar en los sobresaltos que la experiencia traería consigo"

Fiebre en las gradas és un llibre de futbol que parla de la vida d'una persona. Tot i que la veritat és que en molts casos futbol i vida van inevitablement lligats, i més a Anglaerra.

A través de 341 pàgines l'autor, Nick Hornby, explica a mode d'autobiografia, el pes que ha tingut en la seva vida el seu equip de sempre, l'Arsenal. Amb ell ha passat fred, ha gastat/invertit la majoria dels seus diners, ha patit (la majoria de dies de la seva vida) i ha viscut les emocions més grans de la seva vida. La obsessió arriba a tal punt que l'escriptor rebutja anar a casaments perquè coincideixen amb dies de partit o s'acaba comprant una casa prop de Highbury, l'antic camp dels Gunners.

L'autor però, no cau però en el sensacionalisme com la majoria de llibres dedicats al futbol, més encarats a parlar de la violència que genera i el hooliganisme que les alegries que pot provocar.

Fiebre en las gradas és el llibre indicat per als que encara creuen que el futbol és només un esport però també és el llibre ideal per als que mantenen una conversació però en realitat pensen amb el seu equip de futbol. És el llibre ideal per als que a l'escola jugaven a futbol i van fer amics gràcies al seu equip. És el llibre ideal per als que han plorat pel seu equip. És el llibre ideal per als que s'han gastat fortunes pel seu equip. En definitiva és el llibre ideal per als que saben a quin minut va marcar un gol totalment inutil un jugador fa més de vint/trenta/quaranta anys.

1 comentari:

J. B. ha dit...

M'has fet venir ganes de llegir-lo, Jordi. A mi, que no seria capaç de recitar-te cap alineació de cap equip, tot i que de petit també jugava a futbol a l'hora de pati, i després... Però bé, ara vaig al bar, a veure El Partit. Ens veiem!