dilluns, 11 de maig del 2009

Mayor Oreja. Menor Cerebro

S'acosta la data de les eleccions europees (esperades per molts...) i és hora de posar-se en posició. Jaime Mayor Oreja candidat del Partit Popular ja ho ha fet. De fet, no calia que fés masses coses per ubicar-lo en una zona política. El vasc, ex-ministre del govern d'Aznar és sobradament conegut per ser un membre il·lustre de l'ala dreta del PP.

El cas que en un d'aquests mitings que no serveixen per massa res Mayor Oreja va aprofitar per manifestar la seva repulsa a la nova Llei de Educació de Catalunya. El cert és que no és l'únic que pensa que aquesta llei va en contra les llibertats i no és consitucional. També ho creu el PP de Catalunya, que ja ha oblidat el seu discurs de canvi i d'acostament a la societat catalana, i ha utilitzat un cartell amb nens menors amb els ulls i la boca tapada.

No sé si és pitjor que denunci aquesta llei Mayor Oreja, polític de cert nivell que se li suposa un cert nivell intel·lectual o els del PP de Catalunya que el cap i a la fi no deixen de ser catalans (ja que és català qui viu i treballa a Catalunya...).

Oreja sap de sobres, com també ho saben els del PPC, que a Catalunya no hi ha conflicte lingüístic. Que a Catalunya tots parlem dos idiomes. Mayor Oreja sap de sobres que no necessitem una tercera hora de català sinó al contrari, n'hauriem de fer més de català. Sap de sobres que la Generalitat té la potestat per aprovar aquesta llei.

Però també sap de sobres que les eleccions no es guanyen des de la moderació ni des del centre. Sap que si obté uns bons resultats Brusel·les serà el lloc de la seva mort política, com la de molts...quan sents al dirigent popular penses que no li arriba la sang al cervell però si analitzes fredament, potser si. Potser pensa, ara...només en ell.