dimarts, 12 de maig del 2009

Fòrmula nena maca


Més enllà que TV3 emeti la Formula 1 en horari dels informatius, avui em permeteré el luxe de criticar alguna cosa més de la retransmissió que fa la cadena pública catalana d'aquest esport (que es va inventar fins i tot abans que neixés Fernando Alonso).

Aquest any, en un intent per pujar la audiència i que els pilots facin cas al microfon de la casa(no li veig cap altre motiu) hi ha hagut un fitxatge en l'equip de retransmissió de les carreras. Ja sé que saltarà la típica feminista, però la veritat és que m'és totalment igual. No té res a veure amb masclisme. El fitxatge en qüestió és el de Laia Ferrer, la nova nena maca de la casa, i respon a la politica de dones maques que segueixen els altres canals. I jo no vull que TV3 sigui com les altres.

Aquesta noia no aporta absolutament res davant 4 professionals com els que té TV3 a cada retransmissió. La Laia Ferrer és molt maca si, però no en té ni idea de cotxes, d'història d'aquest esport, ni d'anglès, ja que fa les entrevistes en castellà. En definitiva: lamentable.

Ja no desde el punt de vista de futur periodista en atur, sinó des de el punt de vista de ciutadà em sembla lamentable que es malgastin diners públics en pagar a una persona que no aporta res a una retransmissió. A una persona que no està capacitada. En temps de crisi jo apostaria per retallar, ja no la seva cara de la pantalla, sinó el seu sou i dietes del pressupost. Que no ens prenguin el pèl.

7 comentaris:

Nuria Vázquez ha dit...

Ara no vull ser la típica feminista de la que parles, però més que una inepta, trobo que el problema d'aquesta noia és la seva joventut. Sí, li falta experiència, com a tu i com a mi quan sortim d'aquí.
Si seguim la teva regla de tres... fem fora a totes les noies de La Sexta que fan el programa "Minuto y resultado"? També són maques i també són noies. Totes ho fan tan malament com per pensar que aposten per pujar l'audiència masculina? Jo no miro els esports d'una determinada cadena perquè m'agradi el tio que els presenta. I m'agrada el futbol...
(I no, no és un discurset de feminista...)

Daños colaterales ha dit...

Jo crec que la noia de TV3 si que aporta, i bastant. Independentment de la seva joventut i el seu atractiu, és la primera que aconsegueix parlar amb els pilots, fet que suposa un valor afegit a les retransmissions.

Per una altra banda, es desenvolupa be davant la càmera i dona joc. En un programa d'esports necessites a alun expert, a algun famós i a algú que dongui vidilla. I aquesta noia és la que dona vidilla, ademés de trobar exclusives (aspecte imprescindible pels periodistes).

Anònim ha dit...

Jo estic amb el Robert. Res de feminismes i xorrades varies. És una bona professional. Dóna molt bé a càmara, és espontania i bona comunicadora. Crec que en un equip ha d'haver-hi de tot. Potser ella no és la més especialista de tots, però no oblidem que estan fent retransmissions a TV3 al migdia, això és pel gran públic, no per un públic específic. Per tant, es necessita algú que complementi de forma dinàmica. Crec que per això l'han triada, no perquè sigui una noia maca. Per altra banda, no sé quàntes noies maques d'aquestes que dius s'atrevirien a fer aquesta feina i a haver de soportar aquests tipus de comentaris.

La Rosa de Alejandría

Jordi ha dit...

Veient dos minutets de la retransmissió te n'adones perquè l'han seleccionat. No em crec que no fossin capaços de trobar a ningú millor.

charli ha dit...

Tal com diu en Jordi, és molt probable que aquesta noia l'hagin contractat per lo maca que és. Tampoc cal fer-ne un drama, senzillament és bonica i conjuga bé amb la càmera. Prefereixo veure la Laia Ferrer que no pas al guenyo de TV3 a Madrid. (ho sento guenyo).

Tanmateix, també és necessari que als 4 professionals que dónen una base sólida a la F-1 a TV3, hi hagi alguna persona que relaxi els continguts de tant en quant. Sino seria com veure Monegal 24 hores al dia. Precís i amb les dades a la mà, però espés. Passo, m'agraden les "hard news", però també els programes de zapping. Una mica de tot.

Jordi ha dit...

Res a dir al post, que subscric plenament... d'altra banda, tot i que penso que els rols entre homes i dones semblen prou clars a la TV (gràcies al seu físic la Laia Ferrer ha aconseguit entrar a l'equip masculí de F1, 'un esport clàssic fet per homes i per a homes')... també hi ha cares boniques masculines i poca cosa més, com el senyor que presenta el TN a TV3...

Nuria Vázquez ha dit...

Trobo que el presentador de TV1 dels caps de setmana és un dels tios més atractius que he vist mai. I no per això veig les notícies en aquest canal. Es més, si les poso no m'entero de què ha passat, només em fixo en ell. Com dieu vosaltres que us passa amb la Sexta...