dimarts, 30 de desembre del 2008
Repàs a un any
dilluns, 29 de desembre del 2008
La importància de dir-se Michael Phelps
Phelps te ayuda a encontrar un sentido a la vida. Te identifica con una pasión
A quien me diga que la natación le parece una actividad insignificante le diré que a mí lo que me resulta absurdo es pensar en ir a la Luna. Yo no sé cómo viajar a la Luna. Yo sé nadar. Ése es mi talento. "Todos tenemos muchos talentos", les digo a mis nadadores; "nadie se ha dado cuenta de que los tenemos, pero están ahí". A veces se manifiestan cuando estamos solos. A veces hacemos un entrenamiento increíble y sentimos que se nos pone la piel de gallina porque hemos hecho algo que está al alcance de muy pocos.
He sido nadador y ejerzo de entrenador desde hace muchos años. Debo reconocer que lo que Phelps consiguió en el agua se consideraba imposible. No creo que haya nadie que en un próximo futuro pueda volver a ganar ocho oros en unos Juegos.
Phelps, con lo que ha logrado como nadador, ha ayudado a mucha gente a sentirse identificada con una pasión. El impacto ha sido importante, sobre todo en los jóvenes. Lo veo en mis hijos, que están involucrados con la natación desde el día que nacieron. Estoy seguro de que Phelps les está ayudando a sentir una pasión muy fuerte, que se relaciona con trabajar duro día a día para ser lo mejor que puedas ser. Phelps les ha enseñado con su obra algo que para un pedagogo, para un padre o para un entrenador es muy difícil de inculcar. Como Michael Jordan, su victoria más grande fue avivar la llama del fuego que todos llevamos dentro.
divendres, 26 de desembre del 2008
Boxing Day
Tradicionalment els aficionats al futbol eren les classes baixes angleses, aquestes treballaven el dia de Nadal, molts fent de servents en les cases dels rics de la ciutat. El cas és que el dia de Nadal sobrava menjar i els servents el posaven en una caixa i se l'enduïen a casa seva. Era l'endemà, el dia 26 que els pobres tenien festa, i per tant, hi havia futbol.
dimarts, 23 de desembre del 2008
El tió és el millor!!
divendres, 19 de desembre del 2008
Apunteu bé!!
Christian the lion
És un dels videos més vistos al youtube i la veirtat no m'estranya. La música una mica sentimentaloide però...pell de gallina.
dijous, 18 de desembre del 2008
40 anys de Sgt Peppers
Entre moltes altres coses aquest 2008 que ja s'acaba s'han celebrat els 40 anys de l'edició del que per molts és el millor disc de la història, el Sgt Peppers Heatrs Club Band dels Beatles. Per celebrar-ho la cadena pública anglesa, la BBC, va voler tornar a gravar les cançons del disc però amb grups i artistes actuals.
Així aquest nou disc té les 13 cançons que sempre ha tingut el Sgt. Peppers però ara podem sentir a Kaiser Chiefs interprentant Getting Better, Athlete amb Lucy in the Sky, Bryan Adams amb Sgt. Peppers o Oasis clavant el Whitin you whitout you de George Harrison. Per sobre de tots però, la versió que més s'acosta a la perfecció és la de Travis, que posa el seu segell particular a Lovely Rita sense que oblidem la original.
Trobar aquest disc en alguna botiga seria la hostia, i per suposat, un bon regal per aquestes festes. Un Cd que, per cert, no ha de pagar cap quantitat a la Societat General d'Autos i Editors (SGAE) com si ho ha hagut de fer el disc de la marató. Kina tela!!
Christmas Race
divendres, 12 de desembre del 2008
Where The Hell is Matt??
dissabte, 6 de desembre del 2008
dilluns, 1 de desembre del 2008
Parkour
dijous, 27 de novembre del 2008
Plats Bruts
dimarts, 25 de novembre del 2008
Paraules sobre imatges
- La primera era el seu treball sobre la realitat. Per Cartier Bresson el fotògraf ha de ser testimoni d'un temps. I el francès ho va saber fer.
- La segona clau, segons Baeza, és la influència de la cultura oriental en Bresson que el porta a portar a terme el seu ja famós "estar present en l'instant" principi que el va portar a realitzar fotografies com el conegut petó o infinitat de fotografies no tant conegudes.
- La tercera clau és la voluntat de buscar la bellesa formal i establir una relació entre foto i fotògraf sense "estorbar la realitat".
- La úlitma és la l'acció professional del francès que funda amb Robert Capa, entre d'altres, l'agència Magnum ajudant així a la fotografia i a funció social del fotògraf.
Per acabar la conferència Baeza ha dedicat a respondre algunes preguntes dels assistents sobre Cartier-Bresson desde la seva experiència professional i personal ja que Baeza va poder entrevistar al geni francès a finals dels noranta. El periodista de La Vanguardia ha tingut temps també per analitzar el paper de la fotografia en la prensa actual i del fotoperiodisme en concret, al qual no considera que estigui passant per un mal moment sinó que "són els mitjans que donen sortida al fotoperiodisme els que estan en crisi".
dijous, 20 de novembre del 2008
33 anys del: "Españoles, Franco ha muerto"
Actualment ja només els que van viure aquell moment i els nostàlgics polítics recorden amb diferents sensacions aquell dia, els primers per la festa que es van fotre i els segons perquè encara ara el voldrien tenir amb nosaltres. Per sort cada cop son menys. Els que si se'n recorden, per obligació, son les televisions del país que segurament faran algun reportatge amb un o altre enfocament però personalment crec que no tindrà una audiència com per llançar cuets. Franco comença a inspirar indiferència. Tot i això caldria no oblidar el passat.
dimecres, 19 de novembre del 2008
Construint Obama
dimarts, 18 de novembre del 2008
La realitat supera la ficció
dimarts, 11 de novembre del 2008
Malalts de Pacman
Cickeu aquí
Rodchenko: la construcció del futur
Amb la mort de Lenin i l'arribada de Stalin al poder va arribar l'etapa de repressió política, social i també artística. Comença així el servilisme dels artistes russos. Rodchenko no va ser una excepció. A partir de llavors la seva obra es veu reduida a fotografies propagandistiques o personals. Tot i que no és la seva especialitat, l'artista revoluciona la fotografia amb imatges de quotidianitat i treball, imatges arquitectoniques, indústrials...
dilluns, 10 de novembre del 2008
Oda a Pérez de Rozas
oh Rozas.
Vitalidad hercúlea en cuerpo curvilíneo.
Ese cinturón nunca será lo suficientemente largo par soportar tu grandeza.
Verborrea penetrante y oratoria decibélica.
Eres grande, rozas
oh Rozas.
Llegaste una tarde de otoño,
y mi corazón de paloseco estallará cuando desaparezcas con la llegada del frío invernal.
Mercury 12 perderá todo sentido, y la W de guó solo será un recuerdo de un sueño de verano.
Rozas
oh, Rozas.
Tu te irías una noche con la reina madre, más yo me quedaría toda la vida a tu lado.
Quiero ser el lid de tu titular en negrita.
La pata americana que sostenga el logo de Toni Casas.
Quiero ser el Reinhard Gade que tanto te enamora,
ser compacto sin resultar tabloide
y ser el suplemento de economía al lado de tu sabiduría formato sábana.
Rozas,
oh Rozas.
Rozas la perfección de una página milimétricamente maquetada,
dices que llevas tres decenios disfrutando en las clases;
yo llevo tres semanas y ya me parece una eternidad.
Déjanos ser el “Gardian” de tus amores. Danos la perfección del Independent para ser grandes. Haznos cambiar cual Vanguardia y País, y déjanos ser la chica de la página tres que Murdock y sus mujeres no pudieron quitar de ahí.
Rozas,
oh gran Rozas
diumenge, 9 de novembre del 2008
La millor afició del món...
dissabte, 8 de novembre del 2008
Miguel Gil: el primer en arribar, l'últim en marxar
Miguel Gil Moreno, advocat que treballava a Barcelona, un bon dia va veure com una família bosniana enterrava al seu fill mentre era disparada per franctiradors, la seva vida a partir de llavors ja no va ser la mateixa. Va agafar la seva moto i amb una acreditació de prensa de SoloMoto va entrar al país balcànic per intentar ajudar la gent. Les experiències viscudes van fer que Miguel volgués ensenyar al món el que estava passant així que va aconseguir una càmera i diferents professionals que estaven cobrint el conflicte li van ensenyar els secrets per un bon maneig i per captar millor les imatges. Gil va acabar treballant per Associated Press, situant-se a primera línia i gravant les imatges més crues del conflicte. Va ser ell, amb la seva càmera, qui va demostrar el que tothom pensava però ningú s'atrevia a dir-ho amb veu alta: que lo de Srebrenica havia estat un genocidi.
Acabada la guerra dels balcans va anar a diferents països de l'Àfrica, a Chechenia durant el bombardeig rus on hi va arribar caminant entre les muntanyes durant l'hivern; i a la guerra de Kosovo. Quan jugues amb foc et pots cremar i això és el que va fer Miguel Gil a Sierra Leona l'any 2000. Ara tindria 41 anys.
Val la pena visitar la petita habitació on hi ha les imatges inèdites enregistrades per aquest home que com un company seu deia: "va morir jove però també molt gran."
dimecres, 5 de novembre del 2008
Eleccions americanes
dimecres, 29 d’octubre del 2008
Absència
dilluns, 27 d’octubre del 2008
Premi al nacionalisme espanyol
dijous, 23 d’octubre del 2008
Palamós resulta groc
Cotxes per combatre la crisi
dimarts, 21 d’octubre del 2008
Cròniques del Tetanus
dissabte, 18 d’octubre del 2008
TETRIS
Doncs ara uns francesos es dediquen a fer reproduccions del joc rus utilitzant persones que formen figures, ve a ser un Tetris humà. La veritat és que el video no canviarà les vostres vides, ni acabarà amb la gana al món però si més no és curiós i s'ha de reconeixer que s'ho han currat i que en el món hi ha gent per tot. Si senyor.
divendres, 17 d’octubre del 2008
Cuní xiulat
Cuní fou xiulat a l’homenatge a Xirinacs, i fou molt ben xiulat. Una xiulada molt oportuna, molt adequada. Perquè representa exactament el contrari que Lluís Maria Xirinacs representava. Xirinacs que va anar creixent en la desposessió i que serví les causes amb totalitat humana. Xirinacs que és un exemple cívic i espiritual, un model fonamental: per la seva capacitat de generositat, per la seva valentia, per la seva modèstia personal i per la gran ambició del seu pensament. Tot el contrari del que Josep Cuní representa, que fou convergent mentre els convergents pagaven i que es canvià de bàndol quan ho deixaren de fer, i així fins als tristos paperots que fa ara.
dimarts, 14 d’octubre del 2008
Primera prova seria
El periodista Javier Cercas, después de tiempo investigando, encontró al soldado que perdonó la vida a Sánchez Mazas después de que este escapara con vida de un fusilamiento colectivo durante los últimos días de la guerra civil. Cercas encontró al antiguo soldado, Antoni Miralles, en una residencia de ancianos de Dijon. Todo empezó en el verano de 1994, cuando este periodista se obsesionó por el personaje y su historia. Al parecer, Sánchez Mazas se salvó de un fusilamiento cerca del Monasterio del Collell (Girona) y logró escapar a un bosque. Los milicianos le buscaron pero sólo uno lo encontró, no lo delató y le perdonó la vida. El falangista pasó varios días en un bosque cercano a Cornellà de Terri esperando el fin de la guerra protegido por Angelats y los hermanos Figueras.
Escritor, poeta i político, Sánchez Mazas siempre quiso contar la historia de cómo salvó la vida en un libro titulado “Soldados de Salamina” aunque nunca pudo. Cercas lo ha hecho.
Destacat: Cercas recupera la historia de Miralles, que pudiendo matar a Sánchez Mazas en los últimos días de la guerra, lo dejó vivir.
diumenge, 12 d’octubre del 2008
La pifiada de la desfilada
divendres, 10 d’octubre del 2008
Música Ligera
Aquesta setmana vaig cometre l'error de marxar cap a la capital sense l'ipod i per tant sense música per escoltar, resultat: la setmana més llarga de la meva vida. Sembla mentida lo necessaria que és per mi la música. Barcelona sense Travis, Pereza o els Beatles no és el mateix. Li falta algo i li sobra fressa, cotxes, gent, crits, presses...
Però he après la lliçó, aquest diumenge lo primer que irà a la motxilla serà l'Ipod. Dos setmanes seria per suicidarme...
diumenge, 28 de setembre del 2008
Pròxima parada: Camp Nou
Oasis